Hummerfisk med timjan och gräslök

15 min
Arbetstid: 15 min
Huvudrätt Lunch Middag
Hummerfisk med timjan och gräslök

Lite grädde, en nypa timjan och en knippa gräslök gör fisken till en riktig festrätt.

Ingredienser

Sejfilé
600 g
Salt
1½ krm
2 dl
Hummerfond
1 msk
Torkad timjan
½ tsk
Hackad färsk gräslök
½ dl

Gör så här

  • Dela fisken i portionsbitar och salta dem.
  • Blanda grädde, hummerfond, timjan och gräslök i en låg vid gryta. Låt det koka upp. Lägg i fisken.
  • Låt koka på svag värme ca 5 min under lock.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

295 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 0,2 g
Protein: 41,4 % 30 g
Fett: 56,4 % 18,8 g
Kolhydrater: 2,2 % 1,6 g
https://www.arla.se/recept/hummerfisk-med-timjan-och-graslok/