Hummer på potatisplättar och vinägerrussin

Hummer på potatisplättar och vinägerrussin

45 min Buffé Förrätt
Spännande tillbehör; sötsyrliga russin sätter ny smak på lyxigt skaldjur.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/hummer-pa-potatisplattar-och-vinagerrussin/

Gör så här

  • Börja med russinen: Blanda russin, vinäger, grädde, äggula (spara äggvitan till plättarna) och gräslök. Smaka av med salt och peppar.
  • Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten. Mosa den och blanda med ägg, grädde, mjölk och mjöl. Salta och peppra.
  • Stek plättarna i smör i en stekpanna eller plättlagg.
  • Fördela hummerköttet på de nystekta plättarna och häll över russinen.
Klart!
Energi:

335 kcal

Protein: 23 g
Kolhydrater: 25 g
Fett: 16 g

Ingredienser

Hummerkött
300 g
Mjölig potatis
200 g
Ägg
1
Äggvita
1
½ dl
½ dl
Vetemjöl
½ dl
Salt
1½ krm
Svartpeppar
½ krm
1 msk
Ljusa russin
50 g
Vitvinsvinäger
1 msk
2 msk
Äggula
1
Finhackad färsk gräslök
3 msk
Salt och peppar