Hummer på potatisplättar och vinägerrussin

Hummer på potatisplättar och vinägerrussin

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(17 st)

Spännande tillbehör; sötsyrliga russin sätter ny smak på lyxigt skaldjur.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 400 g humrar

Gör så här:

Gör så här:

Börja med russinen: Blanda russin, vinäger, grädde, äggula (spara äggvitan till plättarna) och gräslök. Smaka av med salt och peppar. Dela och rensa humrarna. Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten. Mosa den och blanda med ägg, grädde, mjölk och mjöl. Salta och peppra. Stek plättarna i smör i en stekpanna eller plättlagg. Fördela hummerköttet på de nystekta plättarna och häll över russinen.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 335 kcal
  • Protein: 23 g
  • Kolhydrater: 25 g
  • Fett: 16 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem