Hummer på potatisplättar och vinägerrussin

45 min Buffé Förrätt
Hummer på potatisplättar och vinägerrussin

Spännande tillbehör; sötsyrliga russin sätter ny smak på lyxigt skaldjur.

Ingredienser

Hummerkött
300 g
Mjölig potatis
200 g
Ägg
1
Äggvita
1
½ dl
½ dl
Vetemjöl
½ dl
Salt
1½ krm
Svartpeppar
½ krm
1 msk
Ljusa russin
50 g
Vitvinsvinäger
1 msk
2 msk
Äggula
1
Finhackad färsk gräslök
3 msk
Salt och peppar

Gör så här

  • Börja med russinen: Blanda russin, vinäger, grädde, äggula (spara äggvitan till plättarna) och gräslök. Smaka av med salt och peppar.
  • Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten. Mosa den och blanda med ägg, grädde, mjölk och mjöl. Salta och peppra.
  • Stek plättarna i smör i en stekpanna eller plättlagg.
  • Fördela hummerköttet på de nystekta plättarna och häll över russinen.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

299 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 2,2 g
Protein: 25 % 18,4 g
Fett: 43,5 % 14,7 g
Kolhydrater: 31,5 % 23,2 g
https://www.arla.se/recept/hummer-pa-potatisplattar-och-vinagerrussin/