Hummer på potatisplättar och vinägerrussin
45 min
Buffé
Förrätt
•
Spännande tillbehör; sötsyrliga russin sätter ny smak på lyxigt skaldjur.
Ingredienser
|
Hummerkött
|
300 g |
|---|
|
Mjölig potatis
|
200 g |
|---|---|
|
Ägg
|
1 |
|
Äggvita
|
1 |
| ½ dl | |
| ½ dl | |
|
Vetemjöl
|
½ dl |
|
Salt
|
1½ krm |
|
Svartpeppar
|
½ krm |
| 1 msk |
|
Ljusa russin
|
50 g |
|---|---|
|
Vitvinsvinäger
|
1 msk |
| 2 msk | |
|
Äggula
|
1 |
|
Finhackad färsk gräslök
|
3 msk |
|
Salt och peppar
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
299 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,2 g |
| Protein: | 25 % | 18,4 g |
| Fett: | 43,5 % | 14,7 g |
| Kolhydrater: | 31,5 % | 23,2 g |