Höstsoppa med chiligrädde

Höstsoppa med chiligrädde

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(15 st)

Söta majskorn och mustiga bönor med små sting av sambal trivs förträffligt i varandras sällskap.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 purjolökar
  • Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 400 g vita bönor
  • 8 dl vatten
  • 1½ dl Kelda® mellangrädde Mellangrädde 27%
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 340 g majskorn
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar
  • ½ tsk sambal oelek
  • ½ dl hackade färska blandade örter

Gör så här:

Gör så här:

Skala och hacka vitlöken. Strimla purjolöken. Fräs allt mjukt i smör i en kastrull utan att det tar färg. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Häll lök, bönor och lite av vattnet i en matberedare. Mixa till en puré och häll tillbaka i kastrullen. Häll på resten av vattnet och hälften av grädden. Lägg i buljongtärningar och majs. Låt soppan koka några minuter. Smaksätt med vinäger, salt och peppar. Vispa resten av grädden. Smaksätt den med sambal oelek. Servera soppan med en klick chiligrädde och lite färska kryddor.

Tips:

Vita bönor kan bytas ut mot kidneybönor.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem