Höstpannacotta med tre olika toppingar
Dessert
Efterrätt
Frysbar
•

En mer lättlagad och populär efterrätt är svår att hitta. Här toppad med höstens goda smaker.
Ingredienser
5 dl | |
Gelatinblad
|
2 |
Strösocker
|
½ dl |
Vaniljpulver
|
1 tsk |
Frostade havtorn och kolasås
Havtorn
|
2 dl |
---|---|
Strösocker
|
2 msk |
Kolasås
|
1½ dl |
Citronmeliss och flingsalt
|
Karamelliserade päron med kardemumma och skorpor
Päron
|
3 |
---|---|
2 msk | |
Strösocker
|
2 msk |
Stötta kardemummakärnor
|
1 tsk |
Salt
|
1 krm |
Krossade italienska mandelskorpor
|
3 |
Citronmeliss eller rosmarin
|
Björnbärskompott med lakrits
Björnbär
|
300 g |
---|---|
Mörkt muscovadosocker
|
75 g |
Lakritspulver
|
1 tsk |
Citronmeliss och krossade hasselnötter
|
Gör så här
Frostade havtorn och kolasås:
Karamelliserade päron med kardemumma och skorpor:
Björnbärskompott med lakrits:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
545 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 4,9 g |
Protein: | 3,2 % | 4,3 g |
Fett: | 56,1 % | 34,6 g |
Kolhydrater: | 40,7 % | 54,6 g |

