Höstpannacotta med tre olika toppingar
Dessert
Efterrätt
Frysbar
•
En mer lättlagad och populär efterrätt är svår att hitta. Här toppad med höstens goda smaker.
Ingredienser
| 5 dl | |
|
Gelatinblad
|
2 |
|
Strösocker
|
½ dl |
|
Vaniljpulver
|
1 tsk |
Frostade havtorn och kolasås
|
Havtorn
|
2 dl |
|---|---|
|
Strösocker
|
2 msk |
|
Kolasås
|
1½ dl |
|
Citronmeliss och flingsalt
|
Karamelliserade päron med kardemumma och skorpor
|
Päron
|
3 |
|---|---|
| 2 msk | |
|
Strösocker
|
2 msk |
|
Stötta kardemummakärnor
|
1 tsk |
|
Salt
|
1 krm |
|
Krossade italienska mandelskorpor
|
3 |
|
Citronmeliss eller rosmarin
|
Björnbärskompott med lakrits
|
Björnbär
|
300 g |
|---|---|
|
Mörkt muscovadosocker
|
75 g |
|
Lakritspulver
|
1 tsk |
|
Citronmeliss och krossade hasselnötter
|
Gör så här
Frostade havtorn och kolasås:
Karamelliserade päron med kardemumma och skorpor:
Björnbärskompott med lakrits:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
545 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,9 g |
| Protein: | 3,2 % | 4,3 g |
| Fett: | 56,1 % | 34,6 g |
| Kolhydrater: | 40,7 % | 54,6 g |