Högrevsgryta med chiliostkräm

Högrevsgryta med chiliostkräm

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(0 st)

60+ min

En mustig gryta som bara blir godare av att förberedas dagen innan. Toppad med en god ostkräm med lite sting.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

  • 600 g benfri högrev
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili
  • 1 msk Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 flaska porter, á 33 cl
  • 1 tärning köttbuljong
  • 250 g steklök
  • 140 g tärnat bacon
  • 1 burk vita bönor, á 400 g

Chiliostkräm:

  • bröd

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Skär högreven i stora bitar. Finhacka gul lök, vitlök och chili. Bryn köttet i smör i en stekgryta. Tillsätt lök och chili. Låt det fräsa med 3-4 min.
  2. Rör ner kryddor, tomatpuré och porter. Smula ner buljongtärningen. Låt grytan koka på svag värme ca 2 tim.
  3. Skala steklöken. Stek baconet knaprigt. Lägg i löken och låt fräsa med några min. Lägg ner i grytan och koka ytterligare 20-30 min.
  4. Häll av och skölj bönorna och vänd ner i grytan. Finriv osten och blanda med crème fraichen. Servera grytan med ostkrämen och ett gott bröd.

Näringsvärden, per port inkl bröd

  • Energi: 985 kcal
  • Protein: 65 g
  • Kolhydrater: 52 g
  • Fett: 55 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag