Högrevsgryta med chiliostkräm

2 tim 30 min Huvudrätt Middag Varmrätt
Frysbar
Högrevsgryta med chiliostkräm

En mustig gryta som bara blir godare av att förberedas dagen innan. Toppad med en god ostkräm med lite sting.

Ingredienser

Benfri högrev
600 g
Gul lök
1
Vitlöksklyftor
3
Röd chili
1
1 msk
Malen spiskummin
1 tsk
Malen kanel
1 tsk
Tomatpuré
1 msk
Porter, á 33 cl
1 flaska
Köttbuljong
1 tärning
Små gula lökar
250 g
Tärnat bacon
140 g
Vita bönor, á 400 g
1 burk

Chiliostkräm:

100 g
2 dl
Chili flakes
1 tsk
Salt
Surdegsbaguette
1

Gör så här

  • Skär högreven i stora bitar. Finhacka gul lök, vitlök och chili. Bryn köttet i smör i en stekgryta. Tillsätt lök och chili. Låt det fräsa med 3-4 min.
  • Rör ner kryddor, tomatpuré och porter. Smula ner buljongtärningen. Låt grytan koka på svag värme ca 2 tim.
  • Skala steklöken. Stek baconet knaprigt. Lägg i löken och låt fräsa med några min. Lägg ner i grytan och koka ytterligare 20-30 min.
  • Häll av och skölj bönorna och vänd ner i grytan.
  • Finriv osten och blanda med crème fraiche. Smaka av med chili flakes och salt.
  • Servera högrevsgrytan med ostkräm och bröd.
Klart!

Näringsvärden, per port inkl bröd

Energi:

985 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 65 g
Kolhydrater: 52 g
Fett: 55 g
https://www.arla.se/recept/hogrevsgryta-med-chiliostkram/