Hjortfärsbiffar
45 min
Lunch
•
&format=webp)
Vilt som smälter i munnen! Dessa saftiga hjortfärsbiffar får sällskap av en gräddig svampsås med smak av skog och enbär, samt rårörda lingon som balanserar smakerna perfekt. En underbar helgmiddag med klassiska smaker .
Nytt
Ingredienser
Hjortfärsbiffar:
Ströbröd
|
1½ msk |
---|---|
½ dl | |
Dijonsenap
|
1 msk |
Viltfärs av hjort
|
500 g |
Ägg
|
1 |
Enbär, mortlade
|
1 tsk |
Salt
|
1 krm |
Svartpeppar
|
1 krm |
25 g |
Svampsås:
Skogschampinjoner
|
250 g |
---|---|
Gul lök
|
1 |
Salt
|
1 krm |
25 g | |
2½ dl | |
Viltfond
|
1 msk |
Kinesisk soja
|
1 msk |
Vinbärsgelé
|
½ msk |
Svartpeppar
|
1 krm |
Färsk persilja
|
½ kruka |
Till servering:
Potatis
|
900 g |
---|---|
Salt
|
1 tsk |
Frysta lingon, tinade
|
225 g |
Strösocker
|
1 msk |
Färsk persilja
|
½ kruka |
Gör så här
Hjortfärsbiffar:
Svampsås:
Näringsvärden, per port
Energi:
855 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Fiber: | 8,1 g |
Protein: | 35,1 g |
Kolhydrater: | 51,2 g |
Fett: | 57 g |

