Himmelsk fromagetårta med frukt

Himmelsk fromagetårta med frukt

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(21 st)

En fantastisk tårta! Läcker mördegsbotten, härlig färskostfromage i mitten och saftig frukt på toppen. Variera frukt och bär efter säsong och smak.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

Fyllning:

Garnering:

  • 1½ gelatinblad
  • ½ dl konc. juice, konc äppeljuice
  • 1 dl vatten
  • 125 g hallon
  • 50 g färska blåbär
  • 10 vindruvor
  • 1½ persika i halvor

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Hacka samman mjöl, smör, socker, citronskal och salt. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Kläm fast ett bakplåtspapper mellan bottnen och kanten på en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Tryck ut degen på bottnen. Grädda i mitten av ugnen 8-10 min. Låt botten kallna på galler. Koka upp mjölk, socker, salt och citronskal i en kastrull under vispning. Lägg äggulorna i en skål. Vispa ner lite av den varma mjölkblandningen i äggulorna. Vispa sedan ner resten av mjölkblandningen. Häll tillbaka alltsammans i kastrullen och värm på medelvärme under vispning tills det tjocknar. Häll upp i en skål och låt kallna. Blanda ner kvargen. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min. Lyft upp gelatinbladen ur vattnet och smält dem på svag värme i en kastrull. Blanda gelatin och lite av äggulekrämen. Rör ner gelatinblandningen i resten av krämen. Vispa grädden fast och vänd ner den i krämen. Lägg tillbaka tårtbottnen i formen. Lägg i krämen och släta till ytan. Låt stelna i kyl ca 2 timmar före garnering. Lägg gelatinbladen till garneringen i kallt vatten i 5 min. Hetta upp äppeljuice och vatten i en kastrull. Lyft bort från värmen och lägg i gelatinbladen att smälta. Ställ in gelatinblandningen i kylen och låt halvstelna ca 20 min. Lägg under tiden ut frukt och bär på tårtan. Skeda den halvstela gelén över frukten. Ställ in tårtan att stelna i kylen ytterliggare 1 tim.

Tips:

Om gelén hunnit stelna för mycket innan den ska skedas över frukten så går det bra att få den lös igen genom att värma den.

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag