Hetvägg
2 tim
•
Arbetstid: 20 min
Efterrätt
•
Hetvägg är ett traditionellt sätt att äta semlor på. Lägg semlan i en djup tallrik och låt den simma i varm mjölk. Semlan blir god och saftig!
Ingredienser
|
Jäst
|
50 g |
|---|---|
| 5 dl | |
|
Ägg
|
1 |
|
Strösocker
|
2 dl |
| 75 g | |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Stötta kardemummakärnor
|
1 msk |
|
Vetemjöl, 14 dl
|
870 g |
Pensling:
|
Uppvispat ägg till pensling
|
1 |
|---|---|
|
Vatten
|
2 msk |
|
Salt
|
½ krm |
Fyllning:
| 1 dl | |
|
Mandelmassa, riven
|
150 g |
|
Mandel, grovt hackad
|
½ dl |
| 3 dl | |
|
Florsocker
|
Till servering:
| 4 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per st
Energi:
326 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,1 g |
| Protein: | 9 % | 7,2 g |
| Fett: | 36,9 % | 13,6 g |
| Kolhydrater: | 54,1 % | 43,4 g |