Hett grönsaksris

Hett grönsaksris

Betyg

(16 st)

Risrest blir risfest. Lika gott kallt som varmt, som det är eller som med något fräscht tillbehör.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 2½ dl jasminris
  • 1 morot
  • 1 rödlök
  • 125 g salladslök
  • 2 msk Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 2 msk ostronsås
  • 2 msk sweet chilisås
  • 2 msk japansk soja

Sås:

Gör så här:

Gör så här:

Koka riset. Skala morot och lök. Skär i skivor och bitar. Strimla salladslök. Fräs alla grönsaker i smör i en stor stekpanna tillsammans med vitlök och ingefära. Rör i kokt ris och låt steka några minuter. Smaksätt med ostronsås, sweet chilisås och soja. Blanda yoghurt med sweet chilisås och salt. Servera riset med såsen.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem