
Heta grillspett med grönsaksyoghurt
Enkla och snabba grillspett med fläskkarré och starka korvar med god sås att dippa i. Grilla spetten med extra chiliflakes för riktigt härlig hetta.
Ingredienser
Antal portioner
- 300 g chorizo, eller annan kryddig korv
- 300 g benfri fläskkarré
- 12 små kokta potatisar, gärna färskpotatis
- 1 stor röd paprika
-
½ dl Arla Köket® Smör-&rapsolja
- ½ msk malen spiskummin
- 1 tsk chiliflakes
- 1 tsk salt
- 1 rödlök
- 400 g tomater
Gör så här
Gör så här
Skär korv, kött och paprika i ca 2 cm stora bitar och trä upp på blötlagda träspett. Rör ihop smör-&rapsolja med spiskummin, chiliflakes och salt. Pensla spetten med blandningen. Grilla runt om ca 5 min. Skala löken. Skiva den och tomaterna och varva i en skål. Servera till spetten och grönsaksyoghurten.
Tips:
Variera kött- och grönsaker efter vad som finns hemma.
Näringsvärden, per port
- Energi: 490 kcal
- Protein: 28 g
- Kolhydrater: 30 g
- Fett: 29 g
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut
Källa:
Kelda® såser 2014