Heta grillspett med grönsaksyoghurt

Heta grillspett med grönsaksyoghurt

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(52 st)

Enkla och snabba grillspett med fläskkarré och starka korvar med god sås att dippa i. Grilla spetten med extra chiliflakes för riktigt härlig hetta.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 300 g chorizo, eller annan kryddig korv
  • 300 g benfri fläskkarré
  • 12 små kokta potatisar, gärna färskpotatis
  • 1 stor röd paprika
  • ½ dl Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • ½ msk malen spiskummin
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 tsk salt
  • 1 rödlök
  • 400 g tomater

Gör så här:

Gör så här:

Skär korv, kött och paprika i ca 2 cm stora bitar och trä upp på blötlagda träspett. Rör ihop smör-&rapsolja med spiskummin, chiliflakes och salt. Pensla spetten med blandningen. Grilla runt om ca 5 min. Skala löken. Skiva den och tomaterna och varva i en skål. Servera till spetten och grönsaksyoghurten.

Tips:

Variera kött- och grönsaker efter vad som finns hemma.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 490 kcal
  • Protein: 28 g
  • Kolhydrater: 30 g
  • Fett: 29 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem