Heta grillspett med grönsaksyoghurt

Heta grillspett med grönsaksyoghurt

Betyg

(51 st)

Enkla och snabba grillspett med fläskkarré och starka korvar med god sås att dippa i. Grilla spetten med extra chiliflakes för riktigt härlig hetta.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 300 g chorizo, eller annan kryddig korv
  • 300 g benfri fläskkarré
  • 12 små kokta potatisar, gärna färskpotatis
  • 1 stor röd paprika
  • ½ dl Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • ½ msk malen spiskummin
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 tsk salt
  • 1 rödlök
  • 400 g tomater

Gör så här:

Gör så här:

Skär korv, kött och paprika i ca 2 cm stora bitar och trä upp på blötlagda träspett. Rör ihop smör-&rapsolja med spiskummin, chiliflakes och salt. Pensla spetten med blandningen. Grilla runt om ca 5 min. Skala löken. Skiva den och tomaterna och varva i en skål. Servera till spetten och grönsaksyoghurten.

Tips:

Variera kött- och grönsaker efter vad som finns hemma.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 520 kcal
  • Protein: 29 g
  • Kolhydrater: 30 g
  • Fett: 31 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem