Het saffranskyckling med citron

3 tim Buffé Huvudrätt Lunch Middag
Het saffranskyckling med citron

Kyckling marinerade med saffran, citron och chili är en smakrik rätt. Den är lätt att laga, då kycklingen sköter sig själv i ugnen. Serverad med kall sås, fluffig couscous och grönsallad. Om granatäpple är i säsong passar det utmärkt att servera till denna vackra rätt. Passar till såväl vardag som fest. Även perfekt på buffén!

Ingredienser

Kycklingben
1 kg

Marinad:

Vitlöksklyftor
4
3 msk
Saffran à 0,5 g
1 pkt
Farinsocker
1 msk
Chili flakes
1 tsk
Citron, finrivet skal och pressad saft
1
Salt
1 tsk
Grovmalen svartpeppar
½ tsk

Sås:

2 dl
Hackad färsk gräslök
2 msk
Pressad vitlöksklyfta
1
Honung
½ tsk
Salt och peppar

Till servering:

Couscous
3 dl
Blandad grönsallad

Gör så här

  • Skala och finhacka vitlöken. Lägg i en skål och rör ner resterande ingredienser till marinaden. Massera kycklingen med marinaden. Låt stå i kyl minst 2 tim.
  • Rör ihop ingredienserna till såsen och ställ kallt.
  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Lägg kycklingbenen i en ugnssäker form och tillaga i mitten av ugnen till en innertemperatur på 82°, ca 35 min.
  • Tillaga couscous enligt anvisning på förpackningen.
  • Servera het saffranskyckling med sås, couscous och grönsallad.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

365 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 33 g
Kolhydrater: 8 g
Fett: 22 g
https://www.arla.se/recept/het-saffranskyckling-med-citron/