Het saffranskyckling med citron
3 tim
Buffé
Huvudrätt
Lunch
Middag
•

Kyckling marinerade med saffran, citron och chili är en smakrik rätt. Den är lätt att laga, då kycklingen sköter sig själv i ugnen. Serverad med kall sås, fluffig couscous och grönsallad. Om granatäpple är i säsong passar det utmärkt att servera till denna vackra rätt. Passar till såväl vardag som fest. Även perfekt på buffén!
Ingredienser
Kycklingben
|
1 kg |
---|
Marinad:
Vitlöksklyftor
|
4 |
---|---|
3 msk | |
Saffran à 0,5 g
|
1 pkt |
Farinsocker
|
1 msk |
Chili flakes
|
1 tsk |
Citron, finrivet skal och pressad saft
|
1 |
Salt
|
1 tsk |
Grovmalen svartpeppar
|
½ tsk |
Sås:
2 dl | |
Hackad färsk gräslök
|
2 msk |
Pressad vitlöksklyfta
|
1 |
Honung
|
½ tsk |
Salt och peppar
|
Till servering:
Couscous
|
3 dl |
---|---|
Blandad grönsallad
|
Gör så här
Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör
Energi:
365 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 33 g |
Kolhydrater: | 8 g |
Fett: | 22 g |

