Het saffranskyckling med citron
Budget

Het saffranskyckling med citron

60+ min Huvudrätt
Kyckling marinerade med saffran, citron och chili är en smakrik rätt. Den är lätt att laga, då kycklingen sköter sig själv i ugnen. Serverad med kall sås, fluffig couscous och grönsallad. Om granatäpple är i säsong passar det utmärkt att servera till denna vackra rätt. Passar till såväl vardag som fest. Även perfekt på buffén!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Skala och finhacka vitlöken. Lägg i en skål och rör ner resterande ingredienser till marinaden. Massera kycklingen med marinaden. Låt stå i kyl minst 2 tim.
  • Rör ihop ingredienserna till såsen och ställ kallt.
  • Sätt ugnen på 225°.
  • Lägg kycklingbenen i en ugnssäker form och tillaga i mitten av ugnen till en innertemperatur på 82°, ca 35 min.
  • Tillaga couscous enligt anvisning på förpackningen.
  • Servera het saffranskyckling med sås, couscous och grönsallad.
Klart!
Energi:

365 kcal

Protein: 33 g
Kolhydrater: 8 g
Fett: 22 g

Ingredienser

Kycklingben
1 kg
Marinad:
Vitlöksklyftor
4
3 msk
Saffran à 0,5 g
1 pkt
Farinsocker
1 msk
Chili flakes
1 tsk
Citron, finrivet skal och pressad saft
1
Salt
1 tsk
Grovmalen svartpeppar
½ tsk
Sås:
2 dl
Hackad färsk gräslök
2 msk
Pressad vitlöksklyfta
1
Honung
½ tsk
Salt och peppar
Till servering:
Couscous
3 dl
Blandad grönsallad