Het saffranskyckling med citron
3 tim
•
Arbetstid: 45 min
Buffé
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Kyckling marinerade med saffran, citron och chili är en smakrik rätt. Den är lätt att laga, då kycklingen sköter sig själv i ugnen. Serverad med kall sås, fluffig couscous och grönsallad. Om granatäpple är i säsong passar det utmärkt att servera till denna vackra rätt. Passar till såväl vardag som fest. Även perfekt på buffén!
Ingredienser
|
Kycklingben
|
1 kg |
|---|
Marinad:
|
Vitlöksklyftor
|
4 |
|---|---|
| 3 msk | |
|
Saffran à 0,5 g
|
1 pkt |
|
Farinsocker
|
1 msk |
|
Chili flakes
|
1 tsk |
|
Citron, finrivet skal och pressad saft
|
1 |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Grovmalen svartpeppar
|
½ tsk |
Sås:
| 2 dl | |
|
Hackad färsk gräslök
|
2 msk |
|
Pressad vitlöksklyfta
|
1 |
|
Honung
|
½ tsk |
|
Salt och peppar
|
Till servering:
|
Couscous
|
3 dl |
|---|---|
|
Blandad grönsallad
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
879 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5,1 g |
| Protein: | 26,9 % | 58,3 g |
| Fett: | 48,8 % | 48,5 g |
| Kolhydrater: | 24,3 % | 52,5 g |