Het köttgryta med paprika och vita bönor

Het köttgryta med paprika och vita bönor

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(103 st)

Stora bönor och doftande kanelstänger förnyar den klassiska köttgrytan.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 600 g grytbitar t ex högrev
  • 2 rödlökar
  • 2 msk starkt paprikapulver
  • 2 kanelstänger
  • 2 msk Arla® Smör-&rapsolja oliv Smör- & rapsolja oliv
  • 4 dl vatten
  • 2 dl rödvin
  • 2 tärningar köttbuljong
  • ½ tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 röda paprikor
  • 1 burk vita bönor à ca 400 g
  • 1 msk majsstärkelse
  • 3 dl Arla® gräddfil Gräddfil 12%

Gör så här:

Gör så här:

Skala rödlökarna och skär dem i klyftor. Fräs paprikapulver och kanelstänger i smör- &rapsolja i en gryta. Bryn köttet och lökarna i blandningen. Tillsätt vatten, vin och buljongtärningar. Salta och peppra. Låt sjuda 1–1 ½ tim tills köttet är mört. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Låt bönorna rinna av. Lägg paprika och bönor i grytan. Låt sjuda ytterligare ca 20 min. Red av med majsstärkelse utrört i lite vatten. Servera med gräddfil.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 480 kcal
  • Protein: 38 g
  • Kolhydrater: 22 g
  • Fett: 27 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem