Helstekt spätta på ryskt vis

30 min Huvudrätt Lunch Middag
Helstekt spätta på ryskt vis

En helstekt plattfisk hör till sommarens allra trevligaste matupplevelser.

Ingredienser

Rödspättafiléer
600 g
Vetemjöl
1 dl
Salt
1 tsk
Gul lök
1
Ansjovisfilé à 50 g
1 burk
Hackad inlagda rödbetor
2 dl
Kapris
2 msk
2 dl

Gör så här

  • Blanda mjöl och salt på en tallrik. Vänd fisken i blandningen.
  • Stek i omgångar i smör i en stekpanna, ca 5 min på varje sida. Håll den stekta fisken varm i ugnen på låg värme.
  • Skala och finhacka löken. Hacka ansjovisen.
  • Stek löken mjuk i smör. Rör i ansjovis, rödbetor och kapris.
  • Servera fisken med rödbetsröran, crème fraiche och kokt färskpotatis.
Klart!
https://www.arla.se/recept/helstekt-spatta-pa-ryskt-vis/