Helstekt rotselleri med variation på kål och kräm på Svecia
1 tim 30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
Varmrätt
•
Svensk kål när den är som bäst! Daniel Räms, Årets Kock 2013, har skapat en rustik grönsaksrätt med syra från vassle och frasiga chips av kålblad.
Ingredienser
|
Rotselleri, ca 1,3 kg
|
1 |
|---|---|
|
Olivolja
|
|
|
Savoykål, ca 200 g
|
½ |
| 3 dl | |
|
Delikatesspotatis
|
150 g |
|
Brysselkål
|
200 g |
| 100 g | |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
Ostkräm:
| 2 dl | |
| ¾ dl |
Till servering:
| ½ dl |
Gör så här
Till servering:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
551 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 10,8 g |
| Protein: | 10,8 % | 14,7 g |
| Fett: | 71,9 % | 44,8 g |
| Kolhydrater: | 17,3 % | 23,4 g |