Helstekt oxfilé med bakade kvisttomater

Helstekt oxfilé med bakade kvisttomater

Betyg

(182 st)

Laga en generös middag med helstekt oxfilé i ugn, den här är extra festlig med svampsås och pistagenötter.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 600 g oxfilé
  • Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • ¾ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 300 g körsbärstomater på kvist
  • ½ tsk flingsalt

Sås:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 125°. Bryn köttet runtom i smör-&rapsolja i en stekpanna. Lägg det i en ugnssäker form. Salta och peppra runtom köttet. Stick in en köttermometer så att spetsen kommer mitt i köttets tjockaste del. Lägg kvisttomaterna bredvid köttet. Stek i mitten av ugnen tills köttermometern visar 60° för rött kött, 65° för rosa och 70° för genomstekt kött, 45-60 min. Ta ut köttet men låt tomaterna vara kvar. Täck över köttet med folie och låt det vila. Höj ugnsvärmen till 250° och stek tomaterna ytterligare ca 10 min. Sås: Dela ev svampen. Skala och hacka vitlöken. Fräs svamp och vitlök i smör-&rapsolja i en kastrull. Salta. Tillsätt crème fraiche och vatten. Låt det koka ihop några minuter. Smaksätt med soja och farinsocker. Grovhacka pistagenötterna och rör ner dem.Ta ut tomaterna, ringla över lite smör-&rapsolja och strö över flingsalt. Skär köttet i skivor och servera med såsen och tomaterna.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem