Helstekt oxfilé med bakade kvisttomater
Huvudrätt
Middag
•
Laga en generös middag med helstekt oxfilé i ugn, den här är extra festlig med svampsås och pistagenötter.
Ingredienser
|
Oxfilé
|
600 g |
|---|---|
|
Salt
|
¾ tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
|
Körsbärstomater på kvist
|
300 g |
|
Flingsalt
|
½ tsk |
Sås:
|
Blandad färsk svamp t ex kantareller eller champinjoner
|
100 g |
|---|---|
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
|
Salt
|
½ tsk |
| 2 dl | |
|
Vatten
|
1 dl |
|
Kinesisk soja
|
1 tsk |
|
Farinsocker
|
½ tsk |
|
Skalade, osaltade pistagenötter
|
½ dl |
Gör så här
Sås:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
404 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,4 g |
| Protein: | 36,9 % | 36,7 g |
| Fett: | 56,9 % | 26 g |
| Kolhydrater: | 6,2 % | 6,2 g |