Helgrillade morötter med honungsglaze och ostkräm
                                
                                     30 min
                                
                                
                    
                                    •
                                    Arbetstid:  30 min
                                
                                    Tillbehör
                        
                
                    •
                    
            
         
    Använd helst fast honung. Den smakar mer och gör glazen lagom flytande. Pensla mot slutet av grillningen när morötterna börjar få fin färg.
Ingredienser
| 
                                            
                                                Späda morötter
                                            
                                     | 8 | 
|---|---|
| 1 msk | 
Glaze:
| 
                                            
                                                Honung
                                            
                                     | 2 msk | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Sesamolja
                                            
                                     | 1 msk | 
| 
                                            
                                                Lime
                                            
                                     | saft av 1 | 
| 
                                            
                                                Riven färsk ingefära
                                            
                                     | 1½ msk | 
| 
                                            
                                                Hackad röd chili
                                            
                                     | 1 msk | 
Ostkräm:
| 200 g | |
| 3 dl | |
| 
                                            
                                                Lime
                                            
                                     | rivet skal av 1 | 
| 
                                            
                                                Peppar
                                            
                                     | 1 krm | 
| 
                                            
                                                Hackad färsk mynta
                                            
                                     | 1 dl | 
| 
                                            
                                                Flingsalt
                                            
                                     | ½ tsk | 
Gör så här
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Förkoka morötterna ca 3 min i lättsaltat vatten och spola dem kalla. Torka dem torrt och grilla på direkt värme ca 10 min tills de fått fin färg. Pensla med glazen mot slutet.
Näringsvärden, per port
Energi:
352 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4 g | 
| Protein: | 12 % | 10,4 g | 
| Fett: | 57,8 % | 23 g | 
| Kolhydrater: | 30,2 % | 26,2 g | 
 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
     
    &format=webp) 
    &format=webp)