Kycklingfilé med smörfrästa grönsaker

Kycklingfilé med smörfrästa grönsaker

Betyg

(51 st)

Kycklingfilé smakar extra gott grillad. Här serverad tillsammans med vackra grönsaker och en underbar pepparrotssås.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g kycklingbröstfilé
  • Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 paprikor, gärna olika färger
  • 2 rödlökar
  • 200 g morötter
  • 1 burk vita bönor à ca 400 g
  • ½ tsk salt
  • 1 dl grovt hackad färsk basilika

Sås:

  • ca 100 g grovt bröd i skivor

Gör så här:

Gör så här:

Blanda smör-&rapsolja, salt och peppar- Pensla kycklingfiléerna och stek eller grilla dem ca 4 min på varje sida Skär paprikorna i grova strimlor. Skala lök och morötter, skär löken i klyftor och morötterna i tunna skivor. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Fräs grönsakerna i en stor stekpanna eller wok. Smaka av med salt. Blanda ner bönor och basilika strax innan servering. Blanda ingredienserna till såsen. Servera kycklingen med grönsaker, sås och grovt bröd.

Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör

  • Energi: 425 kcal
  • Protein: 40 g
  • Kolhydrater: 34 g
  • Fett: 11 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem