Grillad viltburgare med enbärskräm och rostade morötter

Grillad viltburgare med enbärskräm och rostade morötter

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(4 st)

Prova att grilla viltburgare! Den syrliga enbärskrämen lyfter viltsmaken på ett fantastiskt sätt.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g viltfärs
  • 100 g rökt sidfläsk
  • ½ dl hackad färsk timjan, eller 0,5 msk torkad
  • 1 ägg
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk kallt vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar

Enbärskräm:

Rostade morötter:

  • 500 g små morötter
  • 2 msk rapsolja
  • ½ tsk salt
  • ½ msk rosépeppar
  • 1 fänkål, ca 250 g
  • pressad saft av 1 citron
  • 1 krm salt
  • 4 isbergssallad
  • 4 hamburgerbröd

Gör så här:

Gör så här:

Skär sidfläsket i små tärningar och blanda med färsen. Tillsätt övriga ingredienser och rör till en smidig smet. Forma till 4 burgare. Krossa eller mixa enbären och blanda med smetana, vinäger, dijonsenap och salt. Sätt ugnen på 175ᵒ. Ansa morötterna och vänd runt dem i olja, salt och rosépeppar. Rosta dem i mitten av ugnen ca 15 min. Skiva fänkålen tunt och blanda med citron och salt. Grilla burgarna 2-3 min på varje sida. Lägg på osten och låt den smälta. Grilla bröden och lägg ihop dem med enbärskräm, sallad, fänkål och burgare emellan.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 900 kcal
  • Protein: 44 g
  • Kolhydrater: 40 g
  • Fett: 62 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem