Grillad viltburgare med enbärskräm och rostade morötter

Grillad viltburgare med enbärskräm och rostade morötter

Betyg

(3 st)

Prova att grilla viltburgare! Den syrliga enbärskrämen lyfter viltsmaken på ett fantastiskt sätt.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g viltfärs
  • 100 g rökt sidfläsk
  • ½ dl hackad färsk timjan, eller 0,5 msk torkad
  • 1 ägg
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk kallt vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar

Enbärskräm:

Rostade morötter:

  • 500 g små morötter
  • 2 msk rapsolja
  • ½ tsk salt
  • ½ msk rosépeppar
  • 1 fänkål, ca 250 g
  • pressad saft av 1 citron
  • 1 krm salt
  • 4 isbergssallad
  • 4 hamburgerbröd

Gör så här:

Gör så här:

Skär sidfläsket i små tärningar och blanda med färsen. Tillsätt övriga ingredienser och rör till en smidig smet. Forma till 4 burgare. Krossa eller mixa enbären och blanda med smetana, vinäger, dijonsenap och salt. Sätt ugnen på 175ᵒ. Ansa morötterna och vänd runt dem i olja, salt och rosépeppar. Rosta dem i mitten av ugnen ca 15 min. Skiva fänkålen tunt och blanda med citron och salt. Grilla burgarna 2-3 min på varje sida. Lägg på osten och låt den smälta. Grilla bröden och lägg ihop dem med enbärskräm, sallad, fänkål och burgare emellan.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 900 kcal
  • Protein: 44 g
  • Kolhydrater: 40 g
  • Fett: 62 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem