Grillad viltburgare med enbärskräm och rostade morötter

Grillad viltburgare med enbärskräm och rostade morötter

45 min Huvudrätt
Prova att grilla viltburgare! Den syrliga enbärskrämen lyfter viltsmaken på ett fantastiskt sätt.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Skär sidfläsket i små tärningar och blanda med färsen. Tillsätt övriga ingredienser och rör till en smidig smet. Forma till 4 burgare.
  • Krossa eller mixa enbären och blanda med smetana, vinäger, dijonsenap och salt.
  • Sätt ugnen på 175ᵒ.
  • Ansa morötterna och vänd runt dem i olja, salt och rosépeppar i en ugnssäker form. Rosta dem i mitten av ugnen ca 15 min.
  • Skiva fänkålen tunt och blanda med citron och salt.
  • Grilla burgarna 2-3 min på varje sida. Lägg på osten och låt den smälta.
  • Grilla bröden och lägg ihop dem med enbärskräm, sallad, fänkål och burgare emellan.
Klart!
Energi:

900 kcal

Protein: 44 g
Kolhydrater: 40 g
Fett: 62 g

Ingredienser

Viltfärs
500 g
Rökt sidfläsk
100 g
Hackad färsk timjan, eller 0,5 msk torkad
½ dl
Ägg
1
Dijonsenap
1 msk
Kallt vatten
2 msk
Salt
1 tsk
Peppar
1 krm
Castello® Burger Cheddar skivad hårdost
4 skivor
Enbärskräm:
Enbär
1 msk
2 dl
Vinäger
1 tsk
Dijonsenap
1 tsk
Salt
1 krm
Rostade morötter:
Små morot
500 g
Rapsolja
2 msk
Salt
½ tsk
Rosépeppar
½ msk
Fänkål, ca 250 g
1
Citron
pressad saft av 1
Salt
1 krm
Isbergssallad
4
Hamburgerbröd
4