Halstrad gravad lax med lättkokta grönsaker

Halstrad gravad lax med lättkokta grönsaker

40 min Huvudrätt
Gravad lax som halstras och serveras med färgrika grönsaker och smaskig sås. Den perfekta middagen att bjuda nära och kära på.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Börja med såsen. Blanda crème fraiche med senap, dragon, honung, salt och peppar.
  • Koka potatisen i lättsaltat vatten.
  • Skala och strimla morötterna. Kärna ur paprikan. Skär paprika, zucchini och lök i bitar.
  • Lägg dem i lättsaltat kokande vatten och häll genast av i ett durkslag.
  • Skär laxen i 4 bitar.
  • Hetta upp en grill- eller stekpanna och stek laxen 1-2 min per sida.
  • Servera med såsen, grönsakerna och kokt potatis.
Klart!
Energi:

335 kcal

Protein: 29 g
Kolhydrater: 14 g
Fett: 18 g

Ingredienser

Gravad lax i bit
500 g
Färskpotatis
700 g
Morötter
2
Röd paprika
1
Zucchini
1
Salladslökar
4
Sås:
2 dl
Skånsk senap
1 msk
Torkad dragon
2 tsk
Flytande honung
½ tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
½ krm