Halstrad gravad lax med lättkokta grönsaker

Halstrad gravad lax med lättkokta grönsaker

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(10 st)

Gravad lax som halstras och serveras med färgrika grönsaker och smaskig sås. Den perfekta middagen att bjuda nära och kära på.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g gravad lax i bit
  • 2 morötter
  • 1 röd paprika
  • 1 zucchini
  • 4 salladslökar

Sås:

Gör så här:

Gör så här:

Börja med såsen. Blanda crème fraiche med senap, dragon, honung, salt och peppar. Skär laxen i 4 bitar. Skala och strimla morötterna. Kärna ur paprikan. Skär paprika, zucchini och lök i bitar. Lägg dem i lättsaltat kokande vatten och häll genast av i ett durkslag. Hetta upp en grill- eller stekpanna och stek laxen 1-2 min per sida. Servera med såsen och kokt potatis

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 335 kcal
  • Protein: 29 g
  • Kolhydrater: 14 g
  • Fett: 18 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem