Helgrillad lammentrecote med vitlökssparris

Helgrillad lammentrecote med vitlökssparris

40 min Huvudrätt
Att tillaga lammentrecote på grillen är enkelt och blir riktigt smakrikt. Grillad grön sparris blir gott tillbehör tillsammans med en klick crème fraiche.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/helgrillad-lammentrecote-med-vitlokssparris/

Gör så här

  • Stick in rosmarinkvistar i köttet och gnid in hälften av smöret, 1 tsk salt och 2 krm peppar.
  • Grilla köttet runt om tills det är 54° för rött kött, 56° för rosa och 58° för genomgrillat kött.
  • Låt vila i folie medan sparrisen tillagas.
  • Bryt av nedersta delen på sparrisen.
  • Grilla sparrisen runt om med resten av smöret i 5-10 min på grillfolie. Salta och peppra. Pressa över vitlök när ca 1 min återstår.
  • Servera köttet i skivor med sparris och crème fraiche.
Klart!

Det går även bra att tillaga entrecote i ugn. Sätt ugnen på 125°. Bryn köttet runt om i smör i en panna. Lägg över i en ugnssäker form och stek till önskad innertemperatur. Låt vila i folie och skär upp i skivor.

Energi:

360 kcal

Protein: 35 g
Kolhydrater: 6 g
Fett: 21 g

Ingredienser

Lammentrecote
600 g
Färsk rosmarin
3- 4 kvistar
Salt
1½ tsk
Svartpeppar
½ tsk
50 g
Färsk grön sparris
500 g
Stor vitlöksklyfta
1