Helgrillad lammentrecote med vitlökssparris
40 min
Huvudrätt
•
Att tillaga lammentrecote på grillen är enkelt och blir riktigt smakrikt. Grillad grön sparris blir gott tillbehör tillsammans med en klick crème fraiche.
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Det går även bra att tillaga entrecote i ugn. Sätt ugnen på 125°. Bryn köttet runt om i smör i en panna. Lägg över i en ugnssäker form och stek till önskad innertemperatur. Låt vila i folie och skär upp i skivor.
Energi:
360 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 35 g |
Kolhydrater: | 6 g |
Fett: | 21 g |
Ingredienser
Lammentrecote
|
600 g |
---|---|
Färsk rosmarin
|
3- 4 kvistar |
Salt
|
1½ tsk |
Svartpeppar
|
½ tsk |
50 g | |
Färsk grön sparris
|
500 g |
Stor vitlöksklyfta
|
1 |