Helgrillad lammentrecote med vitlökssparris

Helgrillad lammentrecote med vitlökssparris

Betyg

(67 st)

Att tillaga lammentrecote på grillen är enkelt och blir riktigt smakrikt. Grillad grön sparris blir gott tillbehör tillsammans med en klick grönsaksyoghurt.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 600 g lammentrecote
  • 3- 4 kvistar färsk rosmarin
  • 1½ tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 50 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 500 g färsk grön sparris
  • 1 stor vitlöksklyfta

Gör så här:

Gör så här:

Stick in rosmarinkvistar i köttet och gnid in hälften av smöret, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Bryt av nedersta delen på sparrisen. Grilla köttet runt om tills det är 54° för rött kött, 56° för rosa och 58° för genomgrillat kött. Låt vila i folie medan sparrisen tillagas. Grilla sparrisen runt om med resten av smöret i 5-10 min på grillfolie. Salta och peppra. Pressa över vitlök när ca 1 min återstår. Servera köttet i skivor med sparris och grönsaksyoghurt.

Tips:

Det går även bra att tillaga entrecote i ugn. Sätt ugnen på 125°. Bryn köttet runt om i smör i en panna. Lägg över i en ugnssäker form och stek till önskad innertemperatur. Låt vila i folie och skär upp i skivor.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 395 kcal
  • Protein: 35 g
  • Kolhydrater: 5 g
  • Fett: 26 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem