Lammkotletter med tomat- och brödsallad

Lammkotletter med tomat- och brödsallad

Betyg

(12 st)

Smörstekt surdegsröd med tomat och sardelldressing blir en underbar sallad till lammet.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 700 g lammkotletter

Marinad

  • 2 msk Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • ½ dl finhackad färsk mynta
  • 1 finhackad färsk grön chili
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1½ msk krossade hela fänkålsfrön
  • rivet skal av 1 citron
  • salt och peppar

Dressing

Tomatsallad

Gör så här:

Gör så här:

Börja med dressingen. Hacka sardeller och mixa samman med kapris, äggula och citronsaft. Mixa ner smör-&rapsolja till en dressing. Smaka av med svartpeppar.

Rör ihop ingredienserna till marinaden och pensla på kotletterna. Låt marinera i minst 1 tim. Salta, peppra och grilla 3-4 min på varje sida.

Skär eller riv brödet till salladen i bitar och stek dem och vitlök gyllenbruna i smör-&rapsolja i en stekpanna. Skär tomaterna i grova bitar och blanda med oregano, salt och peppar. Lägg tomaterna på ett fat, klicka på cottage cheese, ringla över dressing och toppa med det steka brödet. Servera de nygrillade lammkotletterna med salladen.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem