Grillade lammracks med smörkokt lök

Grillade lammracks med smörkokt lök

40 min
Grillade lammracks går snabbt att tillaga. Små lökar som kokas mjuka i smör och blandas med gröna bönor blir gott tillbehör till våra peppriga lammracks.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/grillad-lammracks-med-smorkokt-lok/

Gör så här

  • Skär bort ändarna på bönorna och koka dem i lättsaltat vatten 1 min. Kyl dem snabbt i isvatten.
  • Smält smöret i en kastrull. Skala lökarna och lägg ner dem i kastrullen.
  • Låt lökarna sjuda i smöret tills de är mjuka, ca 20 min. Vänd ner persiljan och bönorna i smöret.
  • Gnid in lammracksen med salt och pepparmix.
  • Grilla eller stek dem 2-3 min på varje sida. Servera lammracks med de smörkokta lökarna. Strö över citronskal.
Klart!
Energi:

690 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Protein: 48 g
Kolhydrater: 9 g
Fett: 51 g

Ingredienser

Lammracks
8
Salt
½ tsk
Pepparmix, t ex rosépeppar, svartpeppar, sechuan/ vitpeppar
1 tsk
Färsk haricots verts
150 g
100 g
Små gula lökar
8
Vitlöksklyftor
8
Hackad färsk persilja
½ dl
Citron
rivet skal av ½