Helgrillad lammentrecote med vitlökssparris
40 min
•
Arbetstid: 30 min
Buffé
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Att tillaga lammentrecote på grillen är enkelt och blir riktigt smakrikt. Grillad grön sparris blir gott tillbehör tillsammans med en klick crème fraiche.
Ingredienser
|
Lammentrecote
|
600 g |
|---|---|
|
Färsk rosmarin
|
3- 4 kvistar |
|
Salt
|
1½ tsk |
|
Svartpeppar
|
½ tsk |
| 50 g | |
|
Färsk grön sparris
|
500 g |
|
Stor vitlöksklyfta
|
1 |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Det går även bra att tillaga entrecote i ugn. Sätt ugnen på 125°. Bryn köttet runt om i smör i en panna. Lägg över i en ugnssäker form och stek till önskad innertemperatur. Låt vila i folie och skär upp i skivor.
Näringsvärden, per port
Energi:
342 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,4 g |
| Protein: | 42,1 % | 35,4 g |
| Fett: | 51,5 % | 19,9 g |
| Kolhydrater: | 6,4 % | 5,4 g |