Helbakad rotselleri med smörsås

Helbakad rotselleri med smörsås

Betyg

(4 st)

När rotselleri bakas länge i ugnen blir den söt i smaken och får en mjuk konsistens. Väldigt gott ihop med en syrlig smörsås som balanserar sötman. Sellerin går bra att baka i förväg och sedan värmas hel i ugnen eller en stund på grillen. Vill du ha en helt vegetarisk rätt kan du så klart utesluta rommen och t ex blanda ned hackade örter av valfri sort.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 rotselleri
  • rapsolja
  • salt

Smörsås:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 150°. Skala rotsellerin och gnid in med olja och salt. Baka i nedre delen av ugnen tills den är mjuk rakt igenom, ca 2 tim. Skär rotsellerin i klyftor. Värm citronsaft och vatten i en kastrull. Mixa i smöret med en stavmixer tills såsen tjocknar. Tillsätt gräslök, forell- löjrom, och smaka av med salt. Täck rotsellerin med såsen.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 445 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 6 g
  • Fett: 45 g

Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem