Helbakad rotselleri med smörsås

Helbakad rotselleri med smörsås

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(8 st)

När rotselleri bakas länge i ugnen blir den söt i smaken och får en mjuk konsistens. Väldigt gott ihop med en syrlig smörsås som balanserar sötman. Sellerin går bra att baka i förväg och sedan värmas hel i ugnen eller en stund på grillen. Vill du ha en helt vegetarisk rätt kan du så klart utesluta rommen och t ex blanda ned hackade örter av valfri sort.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 rotselleri
  • rapsolja
  • salt

Smörsås:

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 150°. Skala rotsellerin och gnid in med olja och salt. Baka i nedre delen av ugnen tills den är mjuk rakt igenom, ca 2 tim. Skär rotsellerin i klyftor. Värm citronsaft och vatten i en kastrull. Skär smöret i bitar och vispa ner i kastrullen tills såsen tjocknar. Tillsätt gräslök, forell- och löjrom. Smaka av med salt. Servera rotsellerin med såsen.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 445 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 6 g
  • Fett: 45 g

Skriv ut