Helbakad rotselleri med smörsås
2 tim
Tillbehör
•
Efter en lång tid i ugnen blir den här rotfrukten söt i smaken och får en mjuk konsistens. Väldigt gott ihop med en syrlig smörsås som balanserar sötman. Rotsellerin går bra att baka i förväg och sedan värmas hel i ugnen eller en stund på grillen. Vill du ha en helt vegetarisk rätt kan du så klart utesluta rommen och t ex blanda ned hackade örter av valfri sort.
Ingredienser
|
Rotselleri
|
1 |
|---|---|
|
Rapsolja
|
|
|
Salt
|
Smörsås:
|
Citronsaft
|
2 msk |
|---|---|
|
Vatten
|
1- 2 msk |
| 200 g | |
|
Hackad färsk gräslök
|
1 msk |
|
Forellrom
|
1 msk |
|
Löjrom
|
1 msk |
|
Salt
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
444 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 6,2 g |
| Protein: | 3,8 % | 4,2 g |
| Fett: | 84,1 % | 42,2 g |
| Kolhydrater: | 12,1 % | 13,2 g |