Helbakad piggvar med pepparrot

Helbakad piggvar med pepparrot

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(10 st)

Att tillaga piggvar på låg värme i ugnen är bland det godaste man kan göra med en hel fisk. Medan piggvaren bakas har du tid att slappa en stund. Beräkna ca 45 minuter tillagningstid per kilo fisk och ca 500 gram fisk per portion. Känn efter då och då så att fisken inte blir överkokt, när benet lossnar lätt är den färdig.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 140º. Skölj och torka fisken noga. Lägg den på en ugnsplåt. Salta och hyvla över smöret. Skiva citronen och lägg på fisken. Strö över massor med dill och riv över rikligt med pepparrot. Baka fisken i mitten av ugnen tills filéerna lossnar lätt från benet, ca 45 min. Plocka bort citronskivorna och riv på mer pepparrot innan servering. Tips: Glöm inte att hälla det goda smöret över varje portion vid servering.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 540 kcal
  • Protein: 34 g
  • Kolhydrater: 2 g
  • Fett: 45 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag