Havresmulpaj med blåbär och nektarin

Havresmulpaj med blåbär och nektarin

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(88 st)

Snabba smulpajen med frysta eller färska bär, perfekt med vaniljsås till.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 3 nektariner
  • ½ liter färska blåbär
  • ½ dl strösocker
  • 1 msk potatismjöl

Smuldeg:

Till servering:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Gnid in pajformen med lite smör. Skölj blåbären om de är färska. Tvätta och plocka kärnorna ur nektarinerna. Skär dem i tunna klyftor och lägg dem i en pajform. Halvtina och lägg i blåbären. Strö över socker och potatismjöl. Smält smöret i kastrullen och ta sedan bort kastrullen från spisen. Häll socker, havregryn och mjöl direkt ner i smörkastrullen. Rör om. Häll blandningen över frukt och bär. Grädda pajen i mitten av ugnen ca 20 minuter, tills den fått fin färg. Servera med vaniljsås.

Tips:

Det går även bra med frysta blåbär. 1 pkt frysta blåbär (250g) motsvarar 0,5 liter färska blåbär. Hittar du inga blåbär alls, byt ut dem mot hallon eller äpplen eller rabarber i bitar. Tar du äpplen kan du hoppa över potatismjölet i receptet.

Blåbärsfläckar på händerna? Ett säkert tips är att tvätta händerna med ljummet vatten och lite citron.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem