Havresmulpaj med blåbär och nektarin

Havresmulpaj med blåbär och nektarin

30 min
Efterrätt
Går att frysa
Snabba smulpajen med frysta eller färska bär, perfekt med vaniljsås till.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/havresmulpaj-med-blabar-och-nektarin/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft.
  • Skölj blåbären. Tvätta, dela och plocka kärnorna ur nektarinerna. Skär dem i tunna klyftor.
  • Lägg nektarinklyftor och blåbär i en smord pajform. Strö över socker och potatismjöl.
  • Smält smöret i kastrullen och ta sedan bort kastrullen från spisen. Rör ner socker, havregryn och mjöl.
  • Häll blandningen över frukt och bär i formen.
  • Grädda pajen i mitten av ugnen ca 20 minuter, tills den fått fin färg.
  • Servera med vaniljsås.
Klart!

Det går även bra med frysta blåbär. 1 pkt frysta blåbär (250g) motsvarar 0,5 liter färska blåbär. Hittar du inga blåbär alls, byt ut dem mot hallon eller äpplen eller rabarber i bitar. Tar du äpplen kan du hoppa över potatismjölet i receptet.

Blåbärsfläckar på händerna? Ett säkert tips är att tvätta händerna med ljummet vatten och lite citron.

Ingredienser

Nektariner
3
Färska blåbär
½ liter
Strösocker
½ dl
Potatismjöl
1 msk
Smuldeg:
Strösocker
¾ dl
Havregryn
1½ dl
Vetemjöl
1 dl
125 g