Havresmulpaj med blåbär och citron

Havresmulpaj med blåbär och citron

30 min Efterrätt
Baka vår underbara smulpaj med havregryn och en fyllning med blåbär och fräsch citron. En snabb och alltid lika uppskattad efterrätt att bjuda på.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/havresmulpaj-med-blabar-och-citron/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Blanda mjöl, havregryn och socker i en bunke. Lägg i smöret skuret i bitar och finfördela allt till en grynig massa.
  • Blanda ingredienserna till fyllningen och lägg i en ugnssäker form.
  • Fördela smuldeg över fyllningen. Grädda i mitten av ugnen 15-20 min.
  • Servera med vaniljsås.
Klart!

Använder du frysta bär så strö över 1-2 msk potatismjöl.

Energi:

290 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 34 g
Fett: 15 g

Ingredienser

Smuldeg:
Vetemjöl
2 dl
Havregryn
1 dl
Strösocker
2 msk
Svenskt Smör från Arla®
100 g
Fyllning:
Blåbär
½ liter
Liten citron
rivet skal av 1
Strösocker
½ dl