Havresmulpaj med blåbär och citron

Havresmulpaj med blåbär och citron

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(148 st)

Baka vår underbara smulpaj med havregryn och en fyllning med blåbär och fräsch citron. En snabb och alltid lika uppskattad efterrätt att bjuda på.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Smuldeg:

Fyllning:

  • ½ liter blåbär
  • rivet skal av 1 liten citron
  • ½ dl strösocker

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Blanda mjöl, havregryn och socker i en bunke. Lägg i smöret skuret i bitar och finfördela allt till en grynig massa. Blanda ihop ingredienserna till fyllningen och lägg i en ugnssäker form. Fördela smuldeg över fyllningen. Grädda i mitten av ugnen 15-20 min. Servera gärna med vaniljsås.

Tips:

Använder du frysta bär så strö över 1-2 msk potatismjöl.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 290 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 34 g
  • Fett: 15 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem