Havresmulpaj med blåbär och citron

Havresmulpaj med blåbär och citron

Betyg

(144 st)

Baka vår underbara smulpaj med havregryn och en fyllning med blåbär och fräsch citron. En snabb och alltid lika uppskattad efterrätt att bjuda på.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Smuldeg:

Fyllning:

  • ½ liter blåbär
  • rivet skal av 1 liten citron
  • ½ dl strösocker

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Blanda mjöl, havregryn och socker i en bunke. Lägg i smöret skuret i bitar och finfördela allt till en grynig massa. Blanda ihop ingredienserna till fyllningen och lägg i en ugnssäker form. Fördela smuldeg över fyllningen. Grädda i mitten av ugnen 15-20 min. Servera gärna med vaniljsås.

Tips:

Använder du frysta bär så strö över 1-2 msk potatismjöl.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 290 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 34 g
  • Fett: 15 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem