Havresmulpaj med blåbär och citron

30 min Efterrätt
Frysbar
Havresmulpaj med blåbär och citron

Baka vår underbara smulpaj med havregryn och en fyllning med blåbär och fräsch citron. En snabb och alltid lika uppskattad efterrätt att bjuda på.

Ingredienser

Smuldeg:

Vetemjöl
2 dl
Havregryn
1 dl
Strösocker
2 msk
100 g

Fyllning:

Blåbär
½ liter
Liten citron
rivet skal av 1
Strösocker
½ dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft.
  • Blanda mjöl, havregryn och socker i en bunke. Lägg i smöret skuret i bitar och finfördela allt till en grynig massa.
  • Blanda ingredienserna till fyllningen och lägg i en ugnssäker form.
  • Fördela smuldeg över fyllningen. Grädda i mitten av ugnen 15-20 min.
  • Servera med vaniljsås.
Klart!

Använder du frysta bär så strö över 1-2 msk potatismjöl.

Näringsvärden, per port

Energi:

290 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 3 g
Kolhydrater: 34 g
Fett: 15 g
https://www.arla.se/recept/havresmulpaj-med-blabar-och-citron/