Havresmulpaj med blåbär och nektarin

30 min Efterrätt
Frysbar
Havresmulpaj med blåbär och nektarin

Snabba smulpajen med frysta eller färska bär, perfekt med vaniljsås till.

Ingredienser

Nektariner
3
Färska blåbär
½ liter
Strösocker
½ dl
Potatismjöl
1 msk

Smuldeg:

Strösocker
¾ dl
Havregryn
1½ dl
Vetemjöl
1 dl
125 g

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft.
  • Skölj blåbären. Tvätta, dela och plocka kärnorna ur nektarinerna. Skär dem i tunna klyftor.
  • Lägg nektarinklyftor och blåbär i en smord pajform. Strö över socker och potatismjöl.
  • Smält smöret i kastrullen och ta sedan bort kastrullen från spisen. Rör ner socker, havregryn och mjöl.
  • Häll blandningen över frukt och bär i formen.
  • Grädda pajen i mitten av ugnen ca 20 minuter, tills den fått fin färg.
  • Servera med vaniljsås.
Markera receptet som tillagat

Det går även bra med frysta blåbär. 1 pkt frysta blåbär (250g) motsvarar 0,5 liter färska blåbär. Hittar du inga blåbär alls, byt ut dem mot hallon eller äpplen eller rabarber i bitar. Tar du äpplen kan du hoppa över potatismjölet i receptet.

Blåbärsfläckar på händerna? Ett säkert tips är att tvätta händerna med ljummet vatten och lite citron.

Näringsvärden, per port

Energi:

508 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 3,6 g
Protein: 4,4 % 5,5 g
Fett: 46,7 % 26,8 g
Kolhydrater: 48,9 % 61,1 g
https://www.arla.se/recept/havresmulpaj-med-blabar-och-nektarin/