Havresmulpaj med blåbär och citron
30 min
•
Arbetstid: 15 min
Efterrätt
Frysbar
•
Baka vår underbara smulpaj med havregryn och en fyllning med blåbär och fräsch citron. En snabb och alltid lika uppskattad efterrätt att bjuda på.
Ingredienser
Smuldeg:
|
Vetemjöl
|
2 dl |
|---|---|
|
Havregryn
|
1 dl |
|
Strösocker
|
2 msk |
| 100 g |
Fyllning:
|
Blåbär
|
½ liter |
|---|---|
|
Liten citron
|
rivet skal av 1 |
|
Strösocker
|
½ dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Använder du frysta bär så strö över 1-2 msk potatismjöl.
Näringsvärden, per port
Energi:
438 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,9 g |
| Protein: | 5,2 % | 5,6 g |
| Fett: | 47 % | 23,3 g |
| Kolhydrater: | 47,8 % | 51,6 g |