Havresmulpaj
45 min
•
Havregryn i degen gör smulpajen extra knaprig och god - har du inte blåbär hemma går det bra med andra bär.
Ingredienser
|
Blåbär
|
450 g |
|---|---|
|
Strösocker
|
½ dl |
|
Potatismjöl
|
1 msk |
Smuldeg:
|
Strösocker
|
¾ dl |
|---|---|
|
Havregryn
|
1½ dl |
|
Vetemjöl
|
1 dl |
| 125 g |
Till servering:
| 5 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
361 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,5 g |
| Protein: | 4,3 % | 3,8 g |
| Fett: | 49,2 % | 20,1 g |
| Kolhydrater: | 46,5 % | 41,4 g |