Havrepannkakor

20 min
Arbetstid: 10 min
Brunch Frukost Mellanmål
Havrepannkakor

Havre gör stor nytta för både miljön och kroppen. Havrepannkakorna blir lite annorlunda mot klassiska pannkakor, men oj så goda! Hittar du inte havremjöl i butiken? Mixa havregryn riktigt fint i en matberedare. Förvara mjölet i en burk.

Ingredienser

Ägg
3
Havremjöl
2 dl
Salt
½ tsk
3 dl
40 g

Gör så här

  • Knäck äggen i en bunke. Tillsätt mjöl, salt och hälften av mjölken. Vispa till en klumpfri smet.
  • Vispa i resten av mjölken. Låt vila i 5-10 minuter (så är de lättare att steka).
  • Stek pannkakor på medelvärme i smör i en stekpanna. Lägg i lite smör mellan varven.
  • Servera med något av tipsen.
  • Gott att servera till pannkakorna: Vispgrädde, blåbär, hasselnötter och chokladsås Cottage cheese och mosade bär, Kvarg, rivet äpple och honung, Yoghurt, vallmofrön och passionsfrukt Kokt broccoli och smulad vitost Majskorn, bladspenat och riven ost
Markera receptet som tillagat

Detta recept kommer från boken "Göra gott : kokbok för unga miljöhjältar" (2020) av Malin Landqvist, Victoria Voss, Johan Rockström

Näringsvärden, per st

Energi:

140 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 1,1 g
Protein: 14,8 % 5,1 g
Fett: 52 % 8,2 g
Kolhydrater: 33,2 % 11,4 g
https://www.arla.se/recept/havrepannkakor/