Havrekakor

Havrekakor

20 min
Går att frysa
Klassiska havrekakor som är lätta att lyckas med. Perfekta att ha med på utflykten eller att bjuda tillsammans med kaffe eller ett glas mjölk.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/havrekakor/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Vispa smör och socker poröst. Blanda havregryn, vetemjöl, salt, hjorthornssalt och häll i smeten. Blanda till en deg.
  • Dela den i bitar och rulla till bollar. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Tryck till varje kaka lätt.
  • Grädda i mitten av ugnen 8-10 min. Låt kakorna svalna på plåten.
Klart!
Energi:

154 kcal

Protein: 2 g
Kolhydrater: 17 g
Fett: 9 g

Ingredienser

150 g
Strösocker
1½ dl
Havregryn
3 dl
Vetemjöl
1½ dl
Salt
1 krm
Hjorthornssalt
½ tsk