Hasselnötskakor med kaffe

30 min Buffé Fika
Frysbar
Hasselnötskakor med kaffe

En liten GI-kaka smakar bra till kaffet. Lättbakat och lite nyttigare!

Ingredienser

Rostade hasselnötter
100 g
Dinkelflingor
1 dl
Finriven mörk choklad 70 %
50 g
25 g
Äggula
1
Honung
2 msk
Kallt, starkt kaffe
1 tsk

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Lägg 16 hasselnötter åt sidan. Mixa resten med dinkelflingor till smulor.
  • Tillsätt choklad, smör, äggula, honung och kaffe. Mixa till en jämn smet.
  • Forma bollar av smeten och lägg på plåt med bakplåtspapper. Tryck ner en nöt i varje kaka.
  • Grädda i mitten av ugnen 9–10 min.
Klart!

Näringsvärden, per st

Energi:

85 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 1 g
Kolhydrater: 6 g
Fett: 7 g
https://www.arla.se/recept/hasselnotskakor-med-kaffe/