Hasselnötsbakat rådjur med rotselleri och rådjurstartar
2 tim
•
Rådjur på två sätt - sotat med kryddor och sedan bakat med hasselnötter och som en tartar. Servera rotselleri i olika former till. Detta är Årets kock 2016, Jimmi Erikssons, vinnarrätt som han här anpassat för hemmakockar.
Jimmi Eriksson
Årets kock 2016
Provlagat av Årets Kock
Gör så här
Rådjurstartar:
Vinägersky:
Ugnsbakad rotselleri:
Rotsellerikräm:
Hasselnötsbakat rådjur:
Servering:
Ingredienser
Rådjurstartar:
Rådjursinnerfiléer à 100 g
|
2 |
---|---|
Rotselleri
|
100 g |
Ättiksprit 12%
|
½ dl |
Strösocker
|
1 dl |
Vatten
|
1 dl |
Grovkornig dijonsenap
|
½ dl |
Salt
|
½ tsk |
Vinägersky:
Rödlök
|
1 |
---|---|
Vitlöksklyftor
|
2 |
2 msk | |
Färsk timjan
|
5 kvistar |
Söt rödvinsvinäger
|
2½ dl |
Köttbuljong
|
7½ dl |
Salt
|
½ tsk |
Ugnsbakad rotselleri:
Rotselleri
|
500 g |
---|---|
3 msk | |
Salt
|
1 tsk |
Rotsellerikräm:
Rotselleri
|
500 g |
---|---|
2½ dl | |
2½ dl | |
100 g | |
Salt
|
½ tsk |
Hasselnötsbakat rådjur:
Rådjursytterfiléer à 250 g
|
2 |
---|---|
2 msk | |
Senapsfrön
|
½ msk |
Dillfrön
|
½ msk |
Enbär
|
½ msk |
Cayennepeppar
|
½ msk |
Hela fänkålsfrön
|
½ msk |
Korianderfrön
|
½ msk |
Hasselnötter, skalade
|
100 g |
Servering:
Lingon
|
1 dl |
---|---|
Strösocker
|
2½ msk |
Lingonpulver
|
ev 2 krm |