Hasselbackspotatis

1 tim
Arbetstid: 15 min
Tillbehör
Hasselbackspotatis

Hasselbackspotatis är en festlig klassiker som gärna serveras med stekt oxfilé och en god rödvinssås. Passar perfekt till både lördagsmiddagen och nyårsfesten.

Ingredienser

Jämnstor potatis
800 g
30 g
Salt
1 tsk
Ströbröd
1 msk

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Skala potatisarna. Skär dem i tunna skivor men inte helt igenom, det går lätt om man lägger dem mot kanten av en skärbräda eller i en träslev.
  • Lägg potatisarna med den skivade sidan upp i en ugnssäker form.
  • Smält smöret och pensla potatisarna. Strö över salt och ströbröd.
  • Stek i mitten av ugnen ca 45 min.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

211 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 4,4 g
Protein: 7,1 % 3,7 g
Fett: 27,2 % 6,5 g
Kolhydrater: 65,7 % 34,2 g
https://www.arla.se/recept/hasselbackspotatis/