Risotto

Risotto

Betyg

(202 st)

Risotto är en krämig och god italiensk maträtt som uppskattas av många. Konsten att lyckas med risotto - välj arborio eller avorioris.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Koka upp buljongen och ev vinet. Skala och hacka löken och vitlöken. Fräs i lite av smöret i en tjockbottnad kastrull. Rör i riset och häll på lite av den varma buljongen. Låt risotton koka på svag värme utan lock ca 20 min. Rör i buljongen lite i taget under kokningen. När riset känns krämigt men fortfarande har en fast kärna är det klart. Rör ner smörklickar, ost och peppar.

Tips:

Cheddarosten går bra att byta ut mot någon annan lagrad ost, t ex Kvibille Svecia.
Rör ev ner svamp eller grönsaker, se nedan.
Svamprisotto: Rör i 200 g smörfräst svamp, t ex Karl Johan svamp, portobello eller champinjoner.
Sparrisrisotto: Rör ner 200 g lättkokt grön sparris i bitar.
Spenatrisotto: Rör ner 250 g smörfräst bladspenat.
Milanese: Rör i 1/2 paket saffran upplöst i lite buljong.

Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör

  • Energi: 440 kcal
  • Protein: 12 g
  • Kolhydrater: 58 g
  • Fett: 17 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem