Risotto
30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
Varmrätt
•
&format=webp)
Här kommer ett recept på en krämig och lyxig risotto - en italiensk maträtt som uppskattas av alla. Den här rätten passar utmärkt till middag och är dessutom enkel att variera. Konsten att lyckas med en risotto är att välja rätt ris. Både Arborio eller carnaroliris passar utmärkt. Smaka av risotton med salt och peppar innan servering.
Testa en variant med fler {grönsaker}Ingredienser
Arborioris
|
2 dl |
---|---|
Grönsaksbuljong
|
6 dl |
Bananschalottenlök
|
1 |
Vitlöksklyfta
|
1 |
3 msk | |
Torrt vitt vin
|
ev ½ dl |
1 dl | |
Salt och svartpeppar
|
Gör så här
Cheddarosten går bra att byta ut mot någon annan lagrad ost, t ex Kvibille Svecia. Rör ev ner svamp eller grönsaker, se nedan. Svamprisotto: Rör i 250 g smörfräst svamp, t ex Karl Johan svamp, portobello eller champinjoner. Sparrisrisotto: Rör ner 200 g lättkokt grön sparris i bitar. Spenatrisotto: Rör ner 250 g smörfräst bladspenat. Milanese: Rör i ½ paket saffran upplöst i lite buljong.
Näringsvärden, per port
Energi:
285 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 6 g |
Kolhydrater: | 35 g |
Fett: | 13 g |

