Harissa-ris med grönsaker och nötter

Harissa-ris med grönsaker och nötter

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(33 st)

Harissa är en nordafrikansk kryddblandning som du kan hitta i många matbutiker.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 2 dl basmatiris
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • ½ tsk malen gurkmeja
  • ½ purjolökar
  • 2 morötter
  • ca 300 g blomkål
  • 2 msk Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 1½ msk harissa
  • ½ tsk salt
  • 1 dl cashewnötter
  • ½ dl hackad färsk koriander

Sås:

Gör så här:

Gör så här:

Koka riset i buljong och gurkmeja. Skölj och strimla purjolöken. Skala och skär morötterna i tärningar. Dela blomkålen i små buketter, stek i smör ca 7 min. Tillsätt morötter och purjolök, stek ytterligare ca 5 min. Rör ner harissa utrörd i 1 msk vatten. Smaksätt med salt. Strö över nötter och koriander. Blanda grönsakerna med riset. Smaksätt yoghurten med pressad vitlök och salt. Servera riset med såsen.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem