Harissa-ris med grönsaker och nötter

Harissa-ris med grönsaker och nötter

50 min Huvudrätt
Harissa är en nordafrikansk kryddblandning som du kan hitta i många matbutiker.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/harissa-ris-med-gronsaker-och-notter/

Gör så här

  • Koka riset i buljong och gurkmeja.
  • Skölj och strimla purjolöken. Skala och skär morötterna i tärningar.
  • Dela blomkålen i små buketter och stek i smör ca 7 min. Tillsätt morötter och purjolök, stek ytterligare ca 5 min.
  • Rör ner harissa utrörd i 1 msk vatten. Smaka av med salt.
  • Blanda grönsakerna med riset. Strö över nötter och koriander.
  • Smaksätt yoghurten med pressad vitlök och salt.
  • Servera riset med såsen.
Klart!

Ingredienser

Basmatiris
2 dl
Grönsaksbuljong
5 dl
Malen gurkmeja
½ tsk
Purjolök
½
Morötter
2
Blomkål
300 g
2 msk
Harissa
1½ msk
Salt
½ tsk
Cashewnötter
1 dl
Hackad färsk koriander
½ dl
Sås:
2 dl
Pressad vitlöksklyfta
1
Salt
½ tsk