Harira - marockansk soppa
45 min
•
&format=webp)
Harira är en traditionell linssoppa som oftast serveras under ramadan för att bryta fastan. Harira kan tillagas på en rad olika sätt, vi väljer att göra denna soppa vegetarisk. Vi kryddar soppan med saffran, harissa och citron. Vid servering toppas soppan med hårdkokt ägg, färska örter, dadlar och yoghurt.
Nytt
Ingredienser
Gul lök
|
1 |
---|---|
Vitlöksklyftor
|
3 |
Stor morot
|
1 |
Blekselleri
|
2 stjälkar |
1 msk | |
Tomatpuré
|
2 msk |
Harissa
|
1 tsk |
Saffran
|
1 kuvert |
Malen koriander
|
1 tsk |
Malen ingefära
|
1 tsk |
Paprikapulver
|
1 tsk |
Krossade tomater
|
400 g |
Vatten
|
12 dl |
Grönsaksbuljong
|
3 tärningar |
Torkade röda linser
|
1 dl |
Risoni
|
1 dl |
Salt
|
Till servering:
Ägg
|
2 |
---|---|
Dadlar
|
8 |
Färsk persilja
|
1 dl |
Färsk koriander
|
1 kruka |
2 dl |
Gör så här
Näringsvärden, per port
Energi:
395 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Fiber: | 6,8 g |
Protein: | 17,4 g |
Kolhydrater: | 51,7 g |
Fett: | 12,9 g |

