Haremsgryta med kyckling och citron

Haremsgryta med kyckling och citron

Inspiration från Marocko och Persien möts i en krämig gryta med fräsch smak från citron och lite sting av sambal oelek.
Betyg (157 st)

Mitt betyg:

Haremsgryta med kyckling och citron

Inspiration från Marocko och Persien möts i en krämig gryta med fräsch smak från citron och lite sting av sambal oelek.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.

Lägg i inköpslista

Antal portioner
  • 500 g kycklingbröstfilé
  • 2 vitlöksklyftor
  • Arla® Svenskt Smör
  • ½ tsk salt
  • 2½ dl Kelda® matlagningsgrädde
  • ½ tärning hönsbuljong
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 msk honung
  • rivet skal och pressad saft av ½ citron
  • 1 burk kikärter
  • ½ kruka hackad färsk persilja
  • 1 surdegsbaguette

Gör så här:

Skär kycklingen i bitar. Skala och grovhacka vitlöken. Bryn kycklingen runt om i smör i en stekpanna, tillsätt salt och vitlök. Blanda grädde, buljongtärning, soja, sambal oelek, honung och citronsaft i en gryta. Lägg i kycklingen och vitlöken. Låt koka under lock ca 10 min. Skölj kikärtorna och låt rinna av. Rör ner citronskal, kikärtor och persilja. Låt koka 2 min till. Servera med bröd.

Källa:

Rekommenderade produkter

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.