Hamburgerbröd på grillen

3 tim 45 min Huvudrätt Middag Snabbmat
Frysbar
Hamburgerbröd på grillen

Fixa hela middagen på grillen! Grädda bröden och låt dem vila medan du grillar burgarna, fram med tillbehören och hugg in.

Ingredienser

Jäst
25 g
2 msk
3 dl
Strösocker
1 tsk
Salt
1 tsk
Vetemjöl
ca 10 dl
Uppvispat ägg
1

Gör så här

  • Smula jästen i en bunke och vispa ner smör-&rapsolja, mjölk, socker och salt. Tillsätt 9 dl mjöl och knåda degen ca 10 min, gärna i en köksmaskin.
  • Låt degen kalljäsa övertäckt ca 3 tim eller över natten.
  • Dela degen i 8 bitar och knåda dem med resterande mjöl till bollar. Platta till dem och lägg på en plåt. Låt jäsa ca 30 min.
  • Pensla med uppvispat ägg. Grilla på indirekt värme under lock ca 15 min tills bröden är genombakade. Låt svalna.
Klart!

Näringsvärden, per styck

Energi:

325 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 9 g
Kolhydrater: 57 g
Fett: 6 g
https://www.arla.se/recept/hamburgerbrod-pa-grillen/