Halstrad tonfisk
40 min
Lunch
Middag
•
Sesampanerad och halstrad tonfisk med ett sting av chili serveras med en fräsch glasnudelsallad och krämig avokadosås. En färgsprakande rätt med asiatiska smaker – perfekt till vardag liksom fest.
Ingredienser
|
Färsk tonfisk MSC-märkt
|
400 g |
|---|---|
|
Chilipulver
|
1 tsk |
|
Svarta sesamfrön
|
1½ msk |
|
Vita sesamfrön
|
1½ msk |
| ½ msk |
Glasnudelsallad:
|
Glasnudlar
|
200 g |
|---|---|
|
Frysta sojabönor
|
250 g |
|
Gurka
|
1 |
|
Mogen mango
|
1 |
|
Salladslök
|
1 knippe |
|
Färsk koriander
|
1 kruka |
|
Färsk mynta
|
1 kruka |
|
Japansk soja
|
½ dl |
|
Sesamolja
|
2 msk |
|
Mirin eller rörsocker
|
½ msk |
|
Lime, finrivet skal och saft
|
1 |
Avokadosås:
|
Avokados
|
2 |
|---|---|
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
|
Röd chili
|
1 |
| 2 dl | |
|
Limesaft
|
2 msk |
|
Salt
|
1 krm |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
Gör så här
Glasnudelsallad:
Avokadosås:
Tonfisk:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
780 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 9,4 g |
| Protein: | 21,9 % | 42,1 g |
| Fett: | 44,1 % | 38,9 g |
| Kolhydrater: | 34 % | 65,3 g |