Halstrad tonfisk
40 min
Lunch
Middag
•
&format=webp)
Sesampanerad och halstrad tonfisk med ett sting av chili serveras med en fräsch glasnudelsallad och krämig avokadosås. En färgsprakande rätt med asiatiska smaker – perfekt till vardag liksom fest.
Nytt
Ingredienser
Färsk tonfisk MSC-märkt
|
400 g |
---|---|
Chilipulver
|
1 tsk |
Svarta sesamfrön
|
1½ msk |
Vita sesamfrön
|
1½ msk |
½ msk |
Glasnudelsallad:
Glasnudlar
|
200 g |
---|---|
Frysta sojabönor
|
250 g |
Gurka
|
1 |
Mogen mango
|
1 |
Salladslök
|
1 knippe |
Färsk koriander
|
1 kruka |
Färsk mynta
|
1 kruka |
Japansk soja
|
½ dl |
Sesamolja
|
2 msk |
Mirin eller rörsocker
|
½ msk |
Lime, finrivet skal och saft
|
1 |
Avokadosås:
Avokados
|
2 |
---|---|
Vitlöksklyfta
|
1 |
Röd chili
|
1 |
2 dl | |
Limesaft
|
2 msk |
Salt
|
1 krm |
Svartpeppar
|
1 krm |
Gör så här
Glasnudelsallad:
Avokadosås:
Tonfisk:
Näringsvärden, per port
Energi:
780 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Fiber: | 9,4 g |
Protein: | 42,1 g |
Kolhydrater: | 65,3 g |
Fett: | 38,9 g |

