Tonfiskröra
15 min
Brunch
Buffé
Frukost
Lunch
Matlåda
Mellanmål
Snabbmat
•
&format=jpg)
Prova vårt recept på het tonfiskröra smaksatt med sambal oelek, kapris och oregano! Tonfiskröran blir läckert krämig av smetana och den är härligt mångsidig. Du kan till exempel servera denna heta tonfiskröra på knäckebröd med mycket grönsaker och kokt ägg. Toppad med smörstekt kapris blir den gourmetgod. Du kan även använda den i wraps eller pasta.
Ingredienser
À 200 g tonfisk i olja
|
2 burkar |
---|---|
Tomatpuré
|
1 msk |
Kapris
|
1 msk |
Sambal oelek
|
1 tsk |
Torkad oregano
|
½ tsk |
1 dl | |
Salt och svartpeppar
|
Till servering:
Knäckebröd, gärna fröknäcke
|
|
---|---|
Liten rödlök
|
1 |
Röd paprika, gärna spetspaprika
|
1 |
Små tomater
|
|
Babyspenat
|
|
Kokta ägg
|
2 |
Gör så här
Smörstekt kapris: Hetta upp 2 msk smör i en kastrull. Fräs 2 msk avrunnen kapris 3–4 min. Strö kaprisen över tonfiskröran.
Näringsvärden, per port med tillbehör
Energi:
447 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 31 g |
Kolhydrater: | 11 g |
Fett: | 30 g |

