Tonfiskröra
Budget

Tonfiskröra

15 min Mellanmål Frukost
Prova vårt recept på het tonfiskröra smaksatt med sambal oelek, kapris och oregano! Tonfiskröran blir läckert krämig av smetana och den är härligt mångsidig. Du kan till exempel servera denna heta tonfiskröra på knäckebröd med mycket grönsaker och kokt ägg. Toppad med smörstekt kapris blir den gourmetgod. Du kan även använda den i wraps eller pasta.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Låt tonfisken rinna av väl. Mosa tonfisken och blanda med resterande ingredienser. Smaka av med salt och peppar.
  • Skala och skiva rödlöken. Skiva paprikan och dela tomaterna. Fördela tonfiskröran på bröden. Toppa med grönsaker, spenat och äggklyftor.
Klart!
Tips:

Smörstekt kapris: Hetta upp 2 msk smör i en kastrull. Fräs 2 msk avrunnen kapris 3–4 min. Strö kaprisen över tonfiskröran.

Energi:

447 kcal

Protein: 31 g
Kolhydrater: 11 g
Fett: 30 g

Ingredienser

À 200 g tonfisk i olja
2 burkar
Tomatpuré
1 msk
Kapris
1 msk
Sambal oelek
1 tsk
Torkad oregano
½ tsk
1 dl
Salt och svartpeppar
Till servering:
Knäckebröd, gärna fröknäcke
Liten rödlök
1
Röd paprika, gärna spetspaprika
1
Små tomater
Babyspenat
Kokta ägg
2