Halstrad gös med lättrimmad gurka och dillsås
40 min
•
Arbetstid: 40 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
Varmrätt
•
Gös är en perfekt fisk att bjuda på. Detta är en festlig fiskrätt där gösen halstras i en het panna för att sedan serveras tillsammans med läckra tillbehör. Fantastiskt gott!
Ingredienser
|
Gösfilé med skinnet kvar
|
600 g |
|---|---|
|
Salt
|
1 tsk |
Sås:
|
Schalottenlök
|
1 |
|---|---|
|
Fiskbuljong
|
3 dl |
|
Vitt vin
|
1 dl |
| 2 dl | |
| 1 dl | |
|
Hackad färsk dill
|
2 dl |
|
Salt och peppar
|
|
Schalottenlökar
|
2 |
|---|---|
|
Kokta ägg
|
2 |
|
Rökt fisk t ex sik
|
100 g |
| 2 msk | |
|
Grovhackad färsk dill
|
2 msk |
|
Grovhackad färsk gräslök
|
2 msk |
|
Gurka
|
1 |
|---|---|
|
Flingsalt
|
1 tsk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
603 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,8 g |
| Protein: | 28,4 % | 42,2 g |
| Fett: | 64,1 % | 43,7 g |
| Kolhydrater: | 4,6 % | 6,8 g |