Halstrad gös med lättrimmad gurka och dillsås

40 min
Arbetstid: 40 min
Huvudrätt Lunch Middag Varmrätt
Halstrad gös med lättrimmad gurka och dillsås

Gös är en perfekt fisk att bjuda på. Detta är en festlig fiskrätt där gösen halstras i en het panna för att sedan serveras tillsammans med läckra tillbehör. Fantastiskt gott!

Ingredienser

Gösfilé med skinnet kvar
600 g
Salt
1 tsk

Sås:

Schalottenlök
1
Fiskbuljong
3 dl
Vitt vin
1 dl
2 dl
1 dl
Hackad färsk dill
2 dl
Salt och peppar
Schalottenlökar
2
Kokta ägg
2
Rökt fisk t ex sik
100 g
2 msk
Grovhackad färsk dill
2 msk
Grovhackad färsk gräslök
2 msk
Gurka
1
Flingsalt
1 tsk

Gör så här

  • Skala och finhacka schalottenlöken till såsen och lägg i en kastrull. Häll på fond, vin och grädde och koka ner till hälften.
  • Tillsätt dillen och mixa till en grön sås. Rör ner smetana och smaka av med salt och peppar.
  • Skala och hacka schalottenlökarna. Fräs dem i smör i en panna utan att de tar färg.
  • Skala och dela äggen i grova bitar. Dela siken i bitar. Rör försiktigt ner det i pannan.
  • Ta bort från värmen och tillsätt örterna.
  • Skala gurkan och hyvla den fint. Värm den hastigt i en liten kastrull tillsammans med saltet.
  • Salta gösen och halstra den i het panna och med skinnsidan neråt, sänk värmen och stek ca 3 min på varje sida.
  • Servera med tillbehören och en god potatispuré.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

603 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 0,8 g
Protein: 28,4 % 42,2 g
Fett: 64,1 % 43,7 g
Kolhydrater: 4,6 % 6,8 g
https://www.arla.se/recept/halstrad-gos-med-lattrimmad-gurka-och-dillsas/