Hallontårta

Hallontårta

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(272 st)

Hallontårta med ljuvlig fyllning med mycket hallon och rikligt med vispad grädde och färska hallon på toppen. Hallontårta är bästa kalastårtan!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 liter hallon
  • ¾ dl strösocker
  • 5 dl Arla® vispgrädde Vispgrädde 40%

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Häll den i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kakan vila några min i formen. Stjälp upp den och låt kallna på galler, gärna under formen. Blanda hälften av hallonen med sockret i en skål. Låt stå ca 30 min tills sockret har smält. Rör om några gånger under tiden. Vispa grädden till ett fast skum. Dela kakan i tre bottnar. Blanda 2/3 av de sockrade hallonen med 2 dl vispad grädde och lägg på en av bottnarna, lägg på nästa botten och fördela resten av de sockrade hallonen på den. Lägg på den sista bottnen. Bred ut resten av grädden på och runt tårtan. Garnera med resten av hallonen.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem