Hallontårta

Efterrätt
Hallontårta

Hallontårta med ljuvlig fyllning med mycket hallon och rikligt med vispad grädde och färska hallon på toppen. Hallontårta är bästa kalastårtan!

Ingredienser

Ägg
4
Strösocker
2 dl
Vetemjöl
1 dl
Potatismjöl
1 dl
Bakpulver
1 tsk
Hallon
2 dl
Strösocker
¾ dl
5 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Häll den i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.
  • Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kakan vila några min i formen. Stjälp upp den och låt kallna på galler, gärna under formen.
  • Blanda hälften av hallonen med sockret i en skål. Låt stå ca 30 min tills sockret har smält. Rör om några gånger under tiden.
  • Blanda hälften av hallonen med sockret i en skål. Låt stå ca 30 min tills sockret har smält. Rör om några gånger under tiden. Vispa grädden till ett fast skum.
  • Dela kakan i tre bottnar. Blanda ⅔ av de sockrade hallonen med 2 dl vispad grädde och lägg på en av bottnarna, lägg på nästa botten och fördela resten av de sockrade hallonen på den.
  • Lägg på den sista bottnen. Bred ut resten av grädden på och runt tårtan. Garnera med resten av hallonen.
Klart!
https://www.arla.se/recept/hallontarta/