Hallonmuffins

Afternoon tea Fika
Frysbar
Hallonmuffins

Ljuvliga hallonmuffins med krispigt smultäcke som går fort att baka och smakar underbart till fikat. Hallonen går att byta ut till andra bär.

Ingredienser

100 g
Ägg
2
Strösocker
1½ dl
2 dl
Vetemjöl
4 dl
Vaniljsocker
1½ tsk
Bakpulver
2 tsk

Topping:

3 msk
Vetemjöl
½ dl
Havregryn
1 dl
Strösocker
1 dl
Hallon
2½ dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner det smälta smöret och mjölken.
  • Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Vänd ner i smeten. Klicka smeten i 12 muffinsformar.
  • Blanda smör, mjöl, havregryn och socker till en grynig deg. Fördela hallonen i muffinsformarna och toppa med smuldegen.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 15 min.
Klart!

Näringsvärden, per st

Energi:

280 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 4 g
Kolhydrater: 38 g
Fett: 12 g
https://www.arla.se/recept/hallonmuffins/